47e Estafetteblog met Wim en Magda

“Wat wonen wij nu toch in een prachtige omgeving, in een heerlijk huis en samen met fantastische buren! Wij wonen nu ruim 14 jaar in Almere en hebben daarvoor lange tijd in Middelburg gewoond. De reden, dat wij hiernaartoe verhuisden was, dat we een sterke behoefte hadden aan verandering van omgeving én dat onze 3 kinderen, zich in het midden en oosten van land vestigden. In 2018 zijn we op zoek gegaan naar een levensloopbestendige woning, zowel in Almere als in het Oosten van het land. Op enig moment hebben we de zoektocht op een laag pitje gezet met de idee, dat er vast wel iets op ons pad zou komen. Dat bleek zo te zijn: onze oudste dochter, die ook in Oosterwold woont, had in april 2021 gelezen dat er bij de verdeling van de kavels nog 75 kavels over waren en dat die in de verloting gingen: ‘Iets voor jullie’? Lees de complete blog op [Link}

De vorige huizen die we bekeken hadden tuinen ter grootte van een postzegel en het onderhoud van een grote tuin was niet echt iets waar we naar uitkeken.  

Afijn, niet geschoten, altijd mis en in mei 2021 kregen we bericht, dat we waren ingeloot. Dat was wel even schakelen, maar we kwamen tot de conclusie dat we deze kans niet mochten laten lopen, zeker niet omdat we nu de kans kregen om een huis naar eigen inzicht in te richten. Onze eerste voorkeursplek bleek niet haalbaar en zijn we vanaf augustus op een eigenlijk nog mooiere kavel aan de slag gegaan om de acties op de to-do-lijst af te kunnen vinken. Het hielp enorm, dat we binnen de familie een ervaringsdeskundige hadden. Ook de (toen nog toekomstige) buren stonden ons met raad, daad en koffie bij. Superfijn was dat!  

Het is goed om te weten dat we kort nadat we hoorden dat we waren ingeloot, bij een Brabantse huizenbouw in juni 2021 onze prefabwoning hebben ’besteld’. We hebben de indeling zelf kunnen maken. In juni 2021 is het contract getekend, met de mededeling, dat, in verband met de workload het huis ‘pas’ in juli 2022 kon worden geleverd. Op 4 juli 2022 werd het huis, met alles erop en eraan, in 2 delen vervoerd, op ons kavel geplaatst, en 2,5 week later woonden we er! De tuin is nu ook klaar en we hebben gemerkt, dat we met heel veel plezier in die (moes)tuin werken, ondanks onze zeer geringe groenervaring. Afgelopen jaar hebben we al veel groenten en fruit uit eigen tuin gegeten en dat zal dit jaar alleen maar meer worden. Het buitenleven bevalt ons heel goed. We worden nog elke dag wakker met een vakantiegevoel en dat zal vast zo blijven!”  

41e Blog-estafette met Peter de Boer en Judith Lodewijks ''De groene toekomst straalt ons tegemoet''

Waterberging, sloten en vaarten Hoe zit het met het watersysteem Over waterberging, sloten en vaarten
Zicht op archeologisch verleden Zicht op archeologisch verleden Reis aan de hand van een indrukwekkende tijdlijn door het gebied
Wim van Leeuwen met duif - Uniek leven De rijke oogst van stadslandbouw Stadslandbouw verrijkt je wijk en je leven.
Groen: laat je inspireren Paden en groen: laat je inspireren Kansen voor originele en creatieve oplossingen

Steentijdwildernis Steentijdwildernis Toolbox voor inrichten en visualiseren van steentijdvindplaatsen.

Duurzaam: Aardgasvrij ecohuis Duurzaam: aardgasvrij ecohuis Je kunt grote of kleine stapjes zetten in de richting van een duurzaam huis.
De spelers van Oosterwold De spelers van Oosterwold Het bijzondere proces van bottum-up gebiedsontwikkeling. Een film van Marit Geluk.