Zicht op archeologisch verleden

De video Zicht op het archeologisch verleden toont een tijdlijn van de geschiedenis van het gebied Oosterwold. EARTH Integrated Archaeology heeft de reis door de tijd gemaakt met behulp van koolstofdatering (ook wel C14-datering genoemd). Dit is een methode van radiometrische datering waarmee de ouderdom van organisch materiaal en objecten (ecofacten) kan worden bepaald. Zo kon EARTH bijvoorbeeld achterhalen dat er 35.000 jaar geleden dwergeiken groeiden op een soort toendra. Het moest dus een koud klimaat zijn geweest. Maar ook wanneer er bewoners kwamen en men gewassen op akkers ging verbouwen.

41e Blog-estafette met Peter de Boer en Judith Lodewijks ''De groene toekomst straalt ons tegemoet''

Waterberging, sloten en vaarten Hoe zit het met het watersysteem Over waterberging, sloten en vaarten
Zicht op archeologisch verleden Zicht op archeologisch verleden Reis aan de hand van een indrukwekkende tijdlijn door het gebied
Wim van Leeuwen met duif - Uniek leven De rijke oogst van stadslandbouw Stadslandbouw verrijkt je wijk en je leven.
Groen: laat je inspireren Paden en groen: laat je inspireren Kansen voor originele en creatieve oplossingen

Steentijdwildernis Steentijdwildernis Toolbox voor inrichten en visualiseren van steentijdvindplaatsen.

Duurzaam: Aardgasvrij ecohuis Duurzaam: aardgasvrij ecohuis Je kunt grote of kleine stapjes zetten in de richting van een duurzaam huis.
De spelers van Oosterwold De spelers van Oosterwold Het bijzondere proces van bottum-up gebiedsontwikkeling. Een film van Marit Geluk.