Paden en groen: laat je inspireren

Publiek groen is bedoeld voor iedereen. Hoe wil jij het groen samen met je buren vormgeven zodat iedereen er kan wandelen, fietsen en recreëren?

Openbaar toegankelijk groen kan bijvoorbeeld een parkje, bos, groenstrook, vlinder- of bloesemtuin zijn. Sluit je jouw publieke groen aan op dat van je buren dan ontstaan er mooie kansen voor originele en creatieve oplossingen. Denk aan een speelweide, sportveldje, buitentheater, ontmoetingsplek met bankje, barbecueplek, schaaktafel. Of zelfs een maisdoolhof – zoals in Nobelhorst – waar kinderen iedere zomer kunnen ronddwalen.

De reservering van 2 meter voor fiets- en voetpaden aan een of meer buitenranden van je kavel is ook publiek toegankelijk. Hier mag iedereen wandelen en fietsen: buren én bezoekers. De strook – ook wel de ‘doorwaadbare zone’ genoemd – moet worden onderhouden en vrij blijven van obstakels. Er zijn initiatiefnemers die plukstruiken in deze zone plaatsen. Dat mag zolang de doorgang vrij blijft. Taluds of greppels mogen de toegankelijkheid niet belemmeren. Zorg bij kruising met een watergang voor een bruggetje.

41e Blog-estafette met Peter de Boer en Judith Lodewijks ''De groene toekomst straalt ons tegemoet''

Waterberging, sloten en vaarten Hoe zit het met het watersysteem Over waterberging, sloten en vaarten
Zicht op archeologisch verleden Zicht op archeologisch verleden Reis aan de hand van een indrukwekkende tijdlijn door het gebied
Wim van Leeuwen met duif - Uniek leven De rijke oogst van stadslandbouw Stadslandbouw verrijkt je wijk en je leven.
Groen: laat je inspireren Paden en groen: laat je inspireren Kansen voor originele en creatieve oplossingen

Steentijdwildernis Steentijdwildernis Toolbox voor inrichten en visualiseren van steentijdvindplaatsen.

Duurzaam: Aardgasvrij ecohuis Duurzaam: aardgasvrij ecohuis Je kunt grote of kleine stapjes zetten in de richting van een duurzaam huis.
De spelers van Oosterwold De spelers van Oosterwold Het bijzondere proces van bottum-up gebiedsontwikkeling. Een film van Marit Geluk.