De spelers van Oosterwold

In ‘De Spelers van Oosterwold’ spelen Oosterwolders zelf een hoofdrol. Deze film van Marit Geluk, is gebaseerd op de muziektheatervoorstelling ‘Het zal eens tijd worden’ van Egon Kracht en Noortje Braat, Oosterwold bewoners van het eerste uur. Marit Geluk registreert het bijzondere proces van bottum-up gebiedsontwikkeling en de verschuivende rol van de overheid, marktpartijen en initiatiefnemers tijdens het ontwikkelproces Oosterwold. De spelregels voor Oosterwold vervangen het gebruikelijke krachtenveld van overheid, bouwconsortia en ontwikkelaars. Dat vergt van alle spelers veel moed, doorzettings- en incasseringsvermogen. De film is in opdracht van het gebiedsteam Oosterwold gemaakt gedurende de periode 2016–2018.

Bekijk hier de documentaire:

 

Jacqueline de Ruiter - 14e Blog 14e blog Maaien, snoeien, zaaien, dan weer water geven, zo het hele jaar door. En de klei, die is de baas.
Waterberging, sloten en vaarten Hoe zit het met het watersysteem Over waterberging, sloten en vaarten
Zicht op archeologisch verleden Zicht op archeologisch verleden Reis aan de hand van een indrukwekkende tijdlijn door het gebied
Wim van Leeuwen met duif - Uniek leven De rijke oogst van stadslandbouw Stadslandbouw verrijkt je wijk en je leven.
Groen: laat je inspireren Groen: laat je inspireren Kansen voor originele en creatieve oplossingen
Steentijdwildernis Steentijdwildernis Toolbox voor inrichten en visualiseren van steentijdvindplaatsen.
Duurzaam: Aardgasvrij ecohuis Duurzaam: aardgasvrij ecohuis Je kunt grote of kleine stapjes zetten in de richting van een duurzaam huis.
De spelers van Oosterwold De spelers van Oosterwold Het bijzondere proces van bottum-up gebiedsontwikkeling. Een film van Marit Geluk.