Zo werkt de Burenvinder

Vind je buur online

In Oosterwold zijn buren belangrijk. Je doet immers veel samen in Oosterwold. De meest praktische en wel zo persoonlijke manier om buren te leren kennen is door ze te ontmoeten. Tijdens een bijeenkomst, of in Oosterwold zelf. Als extra service is er nu ook de Burenvinder. Daarmee kun je als initiatiefnemers onder elkaar online het eerste contact leggen. Via je initiatievennummer, dus zonder dat je e-mail adres op een openbare website staat.

Contact via je initiatievennummer

We proberen zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met de privé-gegevens van initiatiefnemers. Daarom werkt de Burenvinder met initiatievennummers. Via dat initiatievennummer leg je contact met elkaar en  bepaal je daarna zelf welke persoonlijke gegevens je wilt delen met je (toekomstige) buren. Zo houd je je privé-gegevens zo veel mogelijk privé. Hieronder lees je hoe de Burenvinder werkt.

Stap 1: Lees de e-mail

Iedere initiatiefnemer krijgt een e-mail bericht. Daarin staat het initiatievennummer dat aan het initiatief verbonden is. Op de Burenvinder is dat initiatievennummer ook je gebruikersnaam. Alleen mensen met een initiatievennummer kunnen inloggen op de Burenvinder. Op de Burenvinder zie je alleen elkaars initiatievennummer en kies je zelf welke gegevens je met elkaar deelt. In het mailbericht staat een link. Deze link volg je, maar kijk eerst op de initiatievenkaart.

Stap 2: Kijk op de initiatievenkaart

Op de initiatievenkaart vind je de initiatievennummers van je buren terug. Je hebt die initiatievennummers straks nodig wanneer je contact wilt leggen.

 

Stap 3: Bevestig je initiatievennummer

Via de link in het mailbericht kom je op een pagina waar je een link aanvraagt om je wachtwoord aan te maken. Vul in dit veld je initiatievennummer in. Deze staat in de mail die je hebt ontvangen. Let op de schrijfwijze met soms een laag liggend streepje(s). Je bevestigt nu dat je e-mailadres bij je initiatievennummer hoort. Klik op Verstuur. Je krijgt nu per e-mail een link om het wachtwoord aan te maken.

 

Stap 4: Maak een wachtwoord

Voer je op deze pagina je nieuwe wachtwoord in. Let op: je wachtwoord moet minimaal twaalf tekens lang zijn. Klik daarna op Verstuur.

Stap 5: Log in

Log in met het initiatievennummer uit de e-mail en het wachtwoord dat je aan hebt gemaakt. 

Stap 6: Vind je buur

Hier kun je:

  1. Terug naar de pagina Buren 
  2. Je eigen profiel (initiatievennummer) opzoeken
  3. Uitloggen
  4. Een initiatievennummer opzoeken. Kijk hiervoor op de initiatievenkaart.
    Het initiatievennummer kan met en zonder laag liggend streepje vermeld staan in de Burenvinder zoals 1432, I1666, I_1666, 1234_001,C_1368_002, 1787001.
Stap 7: Leg contact

Zoek op de initiatievenkaart naar het initiatievennummer van je buren. Voer het in en klik op Zoek. Je ziet nu het initiatievennummer onder in beeld staan. Klik op het initiatievennummer en je ziet het volgende scherm.

Klik nu op Stuur een bericht.

Stap 8: Stuur een bericht.

Je bent nu in een privé omgeving. Alleen de andere kaveleigenaar en jij kunnen deze berichten lezen. Voer hier een bericht in en de kaveleigenaar krijgt per e-mail een waarschuwing. Houd er rekening mee dat je niet direct een reactie ontvangt. 

Stap 9: Houd het kort

Het meest praktische is om elkaar je mailadres of telefoonnummer te sturen zodra je zeker van elkaar weet dat je buren bent. De Burenvinder is een extra service om het eerste contact te leggen en is niet bedoeld voor langere gesprekken. Heb je vragen over de Burenvinder of een opmerking, stuur dan je reactie naar info@maakoosterwold.nl