Oosterwold is genomineerd voor de ‘Aan de slag Trofee 2020’. Als inspirerend voorbeeld in de geest van de nieuwe Omgevingswet. Hier vind je de ultieme vorm van ‘doe-het-zelf’-gebiedsontwikkeling.
 
Stem je mee op Oosterwold? Dat kan via Aandeslag-Trofee 2020..
De Trofee wordt op 19 januari 2021 uitgereikt aan de winnaar.
 

Gebiedsregisseur Werner Brouwer: “Heel bijzonder dat we zijn genomineerd. De organische gebiedsontwikkeling van Almere Oosterwold is op deze schaal voor Nederland uniek. We hebben als overheid een bescheiden rol en werken nauw samen met de initiatiefnemers. Het zijn de bewoners die hun eigen kavel en woonomgeving ontwikkelen. We brengen hier de Omgevingswet al echt in de praktijk. In Oosterwold leren we dat regels niet altijd goed werken. En dat je bij de interpretatie van regels vaak ook andere mensen nodig hebt om tot een oplossing te komen. Dat is ook iets dat de Omgevingswet gaat vragen.

 

Foto: Arjan Nijenhuis, lid managementteam ministerie Binnenlandse Zaken overhandigt de nominatie aan Werner Brouwer, gebiedsregisseur Oosterwold en Maaike Veeningen, wethouder gemeente Almere. Fotograaf: Maarten Feenstra.