In Oosterwold halen we binnenkort groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (gft) en restafval niet meer op met duocontainers. Vanaf 21 juni 2022 gaan gft en restafval in aparte containers, de zogeheten monocontainers. Alle bewoners van Oosterwold ontvangen hierover rond het verschijnen van deze nieuwsbrief een bewonersbrief.

Waarom de verandering?

Duocontainers worden geleegd met speciale duo-inzamelwagens. Deze wagens zijn verouderd en gaan vaak kapot. Als ze moeten worden gerepareerd, kunnen ze niet gebruikt worden. Vervangen kan niet, want ze worden tegenwoordig niet meer gemaakt. Daarom vervangen we ze door gewone inzamelwagens. Deze kunnen alleen containers legen waar één soort afval in zit. Hierdoor moeten we de duocontainers ook vervangen. Op deze manier zorgen we ervoor dat we het afval goed kunnen blijven inzamelen. We starten dit jaar in Oosterwold en Vogelhorst met het wisselen van duocontainers voor aparte containers voor gft en restafval.

Hoe gaat de containerwissel?

Voor het wisselen van de container hoef je als bewoner niets te regelen. Het bedrijf DBI Container Service verzorgt namelijk de wissel. In de week van 6 juni ontvangen alle bewoners van Oosterwold een brief over hoe de containerwissel in zijn werk gaat.

Meer informatie

Meer over deze wissel staat op almere.nl/vanduonaarmono. Hier staan ook de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op met de gemeente via 14 036 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).