De gebiedsorganisatie stelt op locatie in Oosterwold vanaf half juni 2022 een Minilab beschikbaar. Een handig en betaalbaar hulpmiddel waarmee IBA-eigenaren tussentijds zelf metingen kunnen laten doen en inzicht kunnen krijgen in het functioneren van de IBA.

IBA-eigenaren kunnen een monster uit de monsterput (laten) nemen. Dit kunnen ze zelf doen aan de hand van een goede instructie. Vervolgens wordt het monster naar het minilab gebracht.

Voor het Minilab zoeken we een analist die de verschillende analyses gaat uitvoeren. Het liefst betrekken we iemand hierbij die in Oosterwold woont. De analyses voer je met Kuvettes en een spectrofotometer uit. De voornaamste handelingen zijn het innemen van de effluentmonsters, filtreren en pipeteren hiervan, en aflezen en verwerken van de data. Heb jij ervaring met het uitvoeren van pipeteerwerk en de verschillende Kuvette-analyses? En wil je bijdragen aan het verbetertraject van de IBA’s? Dan horen we het graag!

We zoeken een proactief en gemotiveerd persoon die secuur kan werken. Ervaring met de genoemde analysemethodes is een grote pre. Een specifieke analiste of laborante-opleiding (MLO, HLO) is voor deze werkzaamheden niet noodzakelijk, wel een pre. De omvang van het contract hangt af van het aantal te analyseren monsters, we gaan nu uit van circa 1 dag per week. Dit is flexibel en in overleg in te vullen en eventueel te verdelen over verschillende dagen. Voordat je begint krijg je een training bij LeAF, in samenwerking met Wageningen Universiteit. Hierbij staan we stil bij de werkzaamheden, risico’s, BHV en dataverwerking. Uiteraard word je in je werk begeleid door deskundigen.

We ontvangen je reactie (brief en CV) graag voor 10 mei 2022 op afvalwateroosterwold@almere.nl.