Onder grote belangstelling opende gebiedsregisseur Fike van de Burght de informatiebijeenkomst verkoopronde standaardkavels wonen. Een avond met bijna honderd aanwezigen in de zaal (grotendeels uit Almere, Utrecht en/of Amsterdam) maar ook nog eens honderd kijkers online.  

In het eerste deel van de avond vertelde Irene Quakkelaar, projectmanager gebiedsteam Oosterwold, over Oosterwold in het algemeen en hoe doe-het-zelf-gebiedsontwikkeling werkt. Irene legde duidelijk uit dat nieuwe bewoners van Oosterwold veel vrijheid kunnen en zullen ervaren, maar dat dat gepaard gaat met veel verantwoordelijkheid en wat risico’s. Het handboek was al door vele bezoekers bekeken, omdat ze goed voorbereid aan dit avontuur willen beginnen. Inhoudelijke vragen waren er ook: mag je echt alles bouwen? Komt er handhaving op de eis van 50% stadslandbouw? 

In het tweede deel trad Irene meer in detail over het kopen van een kavel in deelgebied 1A. Met name de nieuwe spelregels over voorrang voor mensen met lage inkomens, collectieven, en het financi plan kwamen uitgebreid aan bod.
Na de presentatie werd er tijdens de ‘meet en greet’ veel genetwerkt en veel persoonlijke vragen gesteld. Gelijkgestemden hebben elkaar kunnen ontmoeten voor potentieel toekomstige samenwerkingen. 

Bekijk de opname van de informatiebijeenkomst op:
Opname informatieavond standaardkavels Oosterwold 19 januari.
Kijk de presentie terug op :
Presentatie Informatieavond verkoopronde standaardkavels 19 januar

Veel gestelde vragen worden aangevuld en zijn terug te vinden op
Veelgestelde vragen Verkoopronde standaardkavels wonen 1A | Maak Oosterwold