De Boomfeestdag op 18 maart 2020 gaat niet door en wordt waarschijnlijk verschoven naar een latere datum.  

In verband met de huidige ontwikkelingen omtrent het Coronavirus hebben Stad & Natuur, gemeente Almere, Staatsbosbeheer en de Floriade BV besloten om de Boomfeestdag en het boomadoptieplan te annuleren. “Wij volgen hierin de aanwijzingen van de overheid en de maatregelen op scholen. Zo mogelijk proberen wij de boomfeestdag alsnog op een later moment in het jaar te plannen. De mogelijkheden hiervoor worden bekeken. In de besluitvorming volgen wij de ontwikkelingen nauwlettend en zullen u berichten zodra we meer weten. Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Als u vragen heeft kunt u mailen naar educatie@stadennatuur.nl (gelieve niet te bellen, wij werken thuis).”

/////////////////////

Woensdagmiddag 18 maart is iedereen van jong tot oud welkom om mee te planten op de Boomfeestdag tussen 14:00 en 15:00 uur. Alle bomen die geplant worden, tellen mee voor het Nationaal Boomplantrecord van 2020. Het doel is om 500.000 bomen met elkaar te planten in heel Nederland. In Almere gaat het om 1,5 hectare, 1500 bomen en 15 verschillende soorten.

Locatie planten
Bij Stad & Natuur op Kemphaanstraat 1 kun je de fiets of auto parkeren. Vanaf daar wijst de weg naar het plantvak zich vanzelf. Laarzen zijn onontbeerlijk vanwege de staat van het terrein!

Rondleiding Floriade
Deze middag kan je ook met de Stad en Natuur bus een bezoek met rondleiding aan het Floriadeterrein brengen. In 2022 vindt in Almere de zevende wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats. Eén van de visitekaartjes van deze Floriade is de bijzondere bomentuin, die momenteel wordt aangelegd. De bus is gratis maar heeft maar een beperkt aantal plekken, daarom graag vooraf reserveren via www.stadennatuur.nl.

Bomen geven energie
Bomen geven energie! Tijdens de Nationale Boomfeestdag besteden we aandacht aan de waarde van bomen en bossen en nodigen we met name kinderen uit om te komen planten. Het planten van een boom is goed voor de omgeving, maar is ook een leuke manier om persoonlijke groei aan af te meten. Want niet alleen de boom groeit in de jaren die volgen, ook de kinderen die betrokken waren bij het planten groeien op!

Stad & Natuur viert jaarlijks op de derde woensdag in maart de Boomfeestdag samen met basisscholen, Staatsbosbeheer en de gemeente Almere. Dit jaar is ook de Floriade daarbij aangesloten.