In mei 2020 werden (toekomstige) Oosterwolders uitgenodigd mee te doen aan een enquête over stadslandbouw. De resultaten zijn verwerkt. Het is nu tijd om deze te delen met de Oosterwolders.
De enquête is door 140 personen ingevuld. Deze respondenten geven aan dat ze in meerderheid achter stadslandbouw in Oosterwold staan, er iets mee (willen) doen, maar ‘hoe’ verschilt. Globaal lijken er zich drie groepen af te tekenen. Er is een groep die zich niet per se commercieel met stadslandbouw wil bezig houden. Het delen van de oogst met de omgeving vinden ze belangrijk. Een andere groep heeft juist wel commerciële aspiraties. Dan is er nog een derde groep die stadslandbouw ziet als opgelegd tijdverdrijf.

Online bijeenkomst op 6 oktober
Ben je nieuwsgierig geworden, en wil je meer weten? Dan nodigen de onderzoekers, Jan Eelco Jansma, Arjan Dekking en Ardjan Vermue van Wageningen University and Research en Koen van der Gaast van Aeres Hogeschool Almere, je uit voor een online bijeenkomst op 6 oktober 2020. Na een korte presentatie van de resultaten word je uitgenodigd te reflecteren op de resultaten en onze observaties. Vervolgens vragen we de deelnemers hun visie te geven op de toekomst van stadslandbouw in Oosterwold. Aan het eind van de bijeenkomst hopen we gezamenlijk een actieagenda te kunnen opstellen met mogelijk vervolgbijeenkomsten in het verschiet.

Datum en tijdstip: Dinsdagavond 6 oktober 20:00 – 21:00 uur.
Locatie: Alleen digitaal via ZOOM

Meld je vóór 4 oktober aan via Meet up Korte Keten Oosterwold. Na aanmelding krijg je een zoom-link toegestuurd.

Voor meer informatie, stuur een email naar: k.van.der.gaast@aeres.nl of janeelco.jansma@wur.nl.