Startdatum: 14 april 2022
Einddatum: 9 oktober 2022
Tijd: 00:00 - 00:00

In je eigen eten voorzien. Stadslandbouw is een belangrijke ambitie bij de organische gebiedsontwikkeling van Almere Oosterwold. Nergens in Nederland dragen bewoners op deze schaal bij aan de ontwikkeling van een nieuwe groene stad. De (stads)boeren moeten op minimaal 50 procent van hun kavel voedsel verbouwen en dat krijgt steeds meer vorm. Oosterwold brengt Growing Green Cities tot leven en Feeding the City in de praktijk.

De tentoonstelling in het Oosterwold paviljoen toont de geschiedenis van stadslandbouw, de ambities van Oosterwold en ‘urban farming’ in de dagelijkse praktijk. Ook is er de bijzondere film ‘Wonen in de toekomst’ te zien. In de tuin presenteren diverse Oosterwolders zich: wie zijn deze wijngaardeniers, fruitbomentelers, jammakers en bijenhouders van Oosterwold? Hoe werken zij samen en delen zij hun kennis?

Word host op de Floriade
Wil je meehelpen op de Floriade en als vrijwilliger de Oosterwoldse kavel af en toe te bemensen? Laat het weten aan de Cooperatie Stadslandbouw Oosterwold via: floriade@coopoosterwold.nl. Je inzet zou bijvoorbeeld een dagdeel voor een paar maanden kunnen zijn. Je staat dan bezoekers te woord en legt uit wat in Oosterwold aan stadslandbouw wordt gedaan. Verder zijn er kleine onderhoudstaken in de tuin zoals planten water geven. Dit is het moment om uit te dragen aan de buitenwereld dat je in Oosterwold met plezier duurzaam en energieneutraal kunt wonen en de bewoners met veel inzet werken aan stadslandbouw in al z’n diversiteit.