Begin januari 2023 wordt de nieuwe school “De Verbeelding” aan de Burchard de Volderstraat in Oosterwold in gebruik genomen. Om voor fietsers en voetgangers een veilige route van en naar deze school te realiseren legt de gemeente Almere tegenover de toegang naar school een tijdelijke fietsoversteekplaats aan. Ook wordt op de kruising Kievitsweg-Burchard de Volderstraat een plateaudrempel aangelegd om het verkeer af te remmen.

Wanneer

De voorbereidende werkzaamheden op de Kievitsweg, ter hoogte van de Burchard de Volderstraat, starten maandag 21 november 2022. Vervolgens gaan wij met ingang van 28 november 2022 de Kievitsweg deels opbreken en de nieuwe oversteekplaats en kruising aanleggen.

Afsluiting

Vanwege deze werkzaamheden wordt de Kievitsweg afgesloten voor doorgaand verkeer met ingang van maandag 28 november 07.00 uur tot en met vrijdag 23 december 18.00 uur. De afsluiting vindt plaats tussen de Goudvinklaan en de Gerard Pearsonlaan. De woningen aan de Burchard de Volderstraat blijven bereikbaar via een bypass.

Omleidingen

Het verkeer wordt met borden omgeleid:

  • Verkeer van en naar Nobelhorst, Vogelhorst en alle kavelwegen in Oosterwold ten noorden van de afsluiting rijdt via de Grote Denkersdreef;
  • Verkeer van en naar kavelwegen in Oosterwold ten zuiden van de afsluiting rijdt via de Vogeldreef/Vogelweg;
  • Fietsers worden over het fietspad langs de werkzaamheden geleid, maar dienen daar voor hun eigen veiligheid af te stappen en te gaan lopen.

Werkzaamheden

Voor de aanleg van de fietsoversteek en plateaudrempel wordt de Kievitsweg over ca. 100 meter opgebroken. Het fietspad wordt ter hoogte van de nieuwe oversteek verhoogd en voorzien van nieuw asfalt. Deze fietsoversteek is tijdelijk. De definitieve fietsoversteek van en naar de school volgt direct na aanleg van een nieuwe rotonde in de Kievitsweg ter hoogte van de Goudvinklaan. Naar verwachting wordt deze rotonde in 2023/2024 aangelegd.

Zie hier een kaartje van de fietsoversteek en plateaudrempel op de kruising Kievitsweg-Burchard de Volderstraat.

Afsluiting Kievietsweg

Vragen?

Hebt u nog vragen, dan kunt u contact opnemen door een e-mail te sturen naar realisatieoosterwold@almere.nl of op werkdagen te bellen tussen 08.30 uur en 17.00 uur naar telefoonnummer 036-5277752.