Zaterdag 22 juni 2019 van 14:00 – 17:30 uur organiseren we voor de 2e keer het Stadslandbouwplein Oosterwold Ontkiemt. Wederom op het erf van boerderij Vliervelden aan de Goudplevierweg/ hoek Goethelaan in Oosterwold. Het Stadslandbouwplein is het inspirerende en groeizame event over boeren in Oosterwold. Over zelf zaaien, kweken, telen, eten en het afzetten van voedsel. Want Oosterwold ontkiemt, bloeit en groeit met minimaal 50% stadslandbouw. Vorig voorjaar werd de manifestatie door meer dan 1000 Oosterwolders bezocht. Zie OosterwoldOntkiemt.nl voor het laatste nieuws, deelnemers en het programma.

Aanmelden als bezoeker kan via 2e Stadslandbouwplein Oosterwold Ontkiemt.

Het Stadslandbouwplein biedt een markt met demonstraties en tal van voorbeelden uit de praktijk. Over het aanleggen van een moestuin, of het planten van fruitbomen. Hoe je paddenstoelen kweekt, compost maakt, bemest, bijen, kippen of kleinvee houdt. En hoe je je eigen producten produceert. Zoals cider of wijn, bier, jam, honing, vlierbessensap en nog veel meer. En wat is bijvoorbeeld een voedselbos of de betekenis van permacultuur. Oosterwold Ontkiemt biedt de gelegenheid om kennis te delen, contacten te leggen en je activiteit bekend te maken.

Deelnemen – hoe werkt het?
Heb je een bedrijf op het gebied van stadslandbouw, wil je producten verkopen of kennis delen. Dat kan! Omschrijf je (voorgenomen) activiteit of dienstverlening kort en bondig en mail met je contactgegevens naar ysikking@almere.nl.

Gouden Gids van Oosterwold: oosterwoldontkiemt.nl
Alle deelnemers met een kraam vermelden we op de website oosterwoldontkiemt.nl. Met een korte omschrijving van de dienstverlening, eventueel met een logo of foto, en uiteraard met je contactgegevens en een link naar je URL.

Het Stadslandbouwplein is een initiatief van Platform Stadslandbouw Oosterwold, Wageningen University & Research, Boerderij Vliervelden met ondersteuning van Growing Green Cities, Rabobank Almere en de vijf bij Oosterwold betrokken partijen provincie Flevoland, Rijksvastgoedbedrijf, Waterschap Zuiderzeeland, gemeente Almere en gemeente Zeewolde.