Bewoners van Oosterwold opgelet!
Op 9 september organiseert The Turn Club in samenwerking met het Ministerie van de Toekomst (https://www.ministerievandetoekomst.nl/ ), inwoners, betrokkenen en bestuurders een plekberaad in de Groene Katedraal. Het plekberaad gaat over de vraag: Hoe zou de mooist denkbare toekomst van Oosterwold eruit kunnen zien? Ben je benieuwd en wil je er ook bij zijn? Dan volgt hier meer informatie en de link hoe je je kunt aanmelden.
Met 30 bewoners van Oosterwold organiseert The Turn Club/ Merlijn Twaalfhoven op 9 september vanaf 10.00 uur een plekberaad waarmee in vier stappen wordt gewerkt naar een concreet voorstel voor burgers en het gemeentebestuur. Hiermee maken we ruimte voor de lange termijn en de toekomstige generaties van Oosterwold.
Over het plekberaad
Plekberaden zijn een nieuwe democratische vorm ontwikkeld door het Ministerie van de Toekomst waarbij door het hele land burgers bij elkaar komen om via verbeelding en gesprek ruimte te maken voor lange termijnvisies voor een plek. Zo ontstaan collectieve maak- en experimenteerplekken voor wensbeelden en verhalen die ons denken en handelen verder brengen dan de adem van de volgende dag. De uitkomsten van een plekberaad worden vervolgens gedeeld met het waterschap-, gemeente- of provinciebestuur.
We zoeken deelnemers die de verschillende bewoners en betrokkenen van deze plek vertegenwoordigen. Daarom willen we je vragen om de uitnodiging door te sturen aan tenminste één persoon die normaal nooit aan zoiets mee zou doen. Iemand van buiten jouw kring of cultuur, een buur, collega of bewoner die deze uitnodiging waarschijnlijk niet heeft gezien. Spreek hem of haar even persoonlijk aan. Mooi en belangrijk om zo een diverse groep bijeen te kunnen brengen!
Info & aanmelden
Zaterdag 9 september – 10.00 – 13.00 uur
Locatie: Groene Kathedraal Almere, Kathedralenpad Almere
Meer info over het Ministerie van de Toekomst vind je hier: https://www.ministerievandetoekomst.nl/
Meer over de Nationale Ministerraad in de Groene Kathedraal vind je hier: https://www.ministerievandetoekomst.nl/…/live…/