In Oosterwold en omgeving zijn verschillende speelterreinen algemeen toegankelijk voor (jeugd)activiteiten. Hierbij een overzicht van deze toegankelijke speelterreinen:

Overzicht toegankelijke speelterreinen voor (jeugd)voorzieningen:

  • Bij basisschool De Verbeelding is een groot speelterrein openbaar toegankelijk. Buiten schooltijd maakt de BSO hier gebruik van. Het Buurtsportwerk biedt op de donderdagmiddag sportactiviteiten aan op het speelterrein. Buurtbewoners kunnen ook gebruikmaken van het speelterrein. 
  • Bij de Bostuin (Meerwonen) is een voetbalveldje en volleybalveld algemeen toegankelijk voor buurtbewoners. 
  • Bij ’t Groene Wold zijn de speelvoorzieningen voor verschillende leeftijdsgroepen toegankelijk.  
  • In de Eemvallei wordt door Buytenwold natuurspeelvoorzieningen aangelegd. Zij ontwikkelen ook jeugdactiviteiten. Voor meer informatie kun je Sonja Havermans mailen sonja@hetbuytenwold.nl 
  • In Vogelhorst is een speelveldje waar ook bewoners van Oosterwold gebruik van kunnen maken.


Gymzalen huren

Sinds dit jaar is er een gymzaal beschikbaar van de nieuwe basisschool De Verbeelding. De gymzaal kan gehuurd worden voor sport- en spelactiviteiten voor jong en oud. Als je belangstelling hebt om de gymzaal te boeken, dan kun je contact opnemen met buurtsportcoach Ricardo Brouwer via r.brouwer@talentinopleiding.nl of telefonisch via 06 21247787. Je kunt ook het sportbedrijf mailen: sportbedrijf@almere.nl. Zij geven meer informatie over de beschikbaarheid en de tarieven.
Er is ook een gymzaal beschikbaar in Nobelhorst bij de basisschool het Universum, te bereiken via telefoonnummer: 036-7671562 en de Verwondering, te bereiken via telefoonnummer 036-7671730

Heb je zelf ideeën voor een algemeen toegankelijk speelterrein of een sportvoorziening en ben je zoekende hoe dit te realiseren? Voor ondersteuning en meedenken over hoe je dit aan kunt pakken en financieren (fondswerving) kun je contact opnemen met: 

Cle Burgers – Sociaal Kwartiermaker
M: 06- 13295923
E-mail: cburgers@deschoor.nl 

Ricardo Brouwer – Buurtsportcoach
M: 06-21247787
E-mail: r.brouwer@talentinopleiding.nl