In de nieuwsbrief van 26 februari 2021 informeren we je over wijzigingen na de AO. Ook attenderen we initiatiefnemers nogmaals op de stappen en meldingen bij de bouw en het tijdig plannen van een afspraak voor het uitzetten kavelgrenzen.

Met de lente in het vooruitzicht, denken sommige initiatiefnemers na of zij een zwembad of (natuurlijke) zwemvijver willen aanleggen. In deze editie lees je waar je dan rekening mee moet houden. Een mooie mijlpaal is dat het onderzoek naar wat voor samenleving zich aan het ontwikkelen is in Oosterwold klaar is. Vele initiatiefnemers werkten hieraan mee. Op 31 maart licht de onderzoeker Ivan Nio de resultaten toe tijdens een online bijeenkomst.

Met een zekere trots maken we bekend dat Zuidhuis in Oosterwold een van de winnaars is van de Architectuurprijs Almere en dat Oosterwold genomineerd is voor de publieksprijs duurzame gebiedsontwikkeling. Ook starten we met een nieuwe rubriek ‘In the spotlights’. Hierin belichten we initiatieven die op een bijzondere manier bijdragen aan de ambities van Oosterwold. De aftrap is aan het collectief Urban Vineyard Almere. Tot slot hebben we de vertrouwde rubrieken over de werkzaamheden in Oosterwold en natuurlijk de nieuwste blog-estafette. Deze is dit keer van Marijke Wentink en Bokke Rypma ‘Op je kop in de groene container’.