Wat was er eerder: de plant of het zaadje? De moestuinier zegt: “Een plant heeft een zaadje nodig om opnieuw een plant te kunnen maken.” De zaadwinner zegt: “Een zaadje heeft een plant nodig om opnieuw zaad te kunnen vormen.” Hoe zit het nou en hoe telen we zaden van de groenten uit onze moestuin? Want wij willen onze oogst opnieuw uit kunnen zaaien. Stichting Zaadgoed spijkert ons bij met een lezing door veredelaar en onderzoeker Edwin Nuijten.

Hij vertelt over het zelf telen van zaden en geeft tips hoe je goede zaden kunt telen van verschillende gewassen. Het gaat dan onder andere om voldoende isolatie, het aantal zaaddragende planten, het oogsten, schonen en bewaren van de zaden. Daarnaast vertelt hij over de stand van zaken in de hedendaagse veredeling, de ontwikkeling van biologische veredeling en vanuit welke ecologische en ethische principes die ontstaan is.

Deze middag wordt georganiseerd door FlevoVelt, de afdeling Flevoland van Velt, Vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren (zie ook www.velt.nu).
FlevoVelt organiseert deze lezing om kennisoverdracht op het gebied van ecologisch tuinieren en voedselbereiding te stimuleren. De vrijwilligers van FlevoVelt zullen de biologische zaden en plantgoed die zijn besteld via de Velt zadenactie in afwachting van het Centrum voor Stadslandbouw dit jaar uitgeven in het Gebiedskantoor van Team Oosterwold. Dit vindt plaats van 13:00 tot 15:00 uur. Aansluitend volgt dan de lezing. Voor de lezing is een ticket nodig, deze zijn te bestellen via Flevovelt.eventgoose.com.

Datum: 17 februari
Start lezing
: 15:00 uur, inloop 14:45 uur
Prijzen: Veltleden € 10,00, niet-leden € 12,50. Inclusief koffie/thee.
Adres: Gebiedskantoor Oosterwold
Burchard de Volderstraat 14,
1349 HJ Almere Oosterwold.