Tijdens de Tulpenroute Flevoland is op 14, 22, 28 april en op 5 mei 2019 van 10.00 tot 16.00 uur een informatiepunt ingericht over Windpark Zeewolde. Het informatiepunt bevindt zich bij de windmolen van de familie Veenink aan de Dodaarsweg 54 in Zeewolde. Bezoekers aan de Tulpenroute kunnen de plannen bekijken, in gesprek gaan met medewerkers en daarna op de foto met een windmolen die letterlijk met z’n voeten tussen de tulpen staat.

Met 320 MW wordt dit het grootste windproject op land in Nederland. De huidige 220 verspreid staande molens maken plaats voor 91 grotere, modernere molens. Dit geeft een rustiger beeld in het landschap en samen wekken de molens bijna drie keer zoveel duurzame stroom op als de huidige molens. Daarmee levert Windpark Zeewolde vanaf 2020 groene stroom voor ruim een kwart miljoen huishoudens en een grote bijdrage aan de energietransitie.

Windpark Zeewolde B.V. is eigendom van meer dan 200 boeren, bewoners en moleneigenaren in het buitengebied van Zeewolde. Samen vormen zij de grootste boeren/burgerwindcoöperatie van Europa. Het is uniek in de wereld dat iedereen in de directe omgeving kan meedoen en ook bewoners van Zeewolde en Almere kunnen investeren in de toekomstige molens. Kom voor meer informatie naar het informatiepunt tijdens de tulpenroute of bekijk de site www.windparkzeewolde.nl.