Foto: Celina Polane

Mogen honden nu wel of niet los in Oosterwold? In de nieuwsbrief van juli 2019 stond dat Staatsbosbeheer van plan was om vanaf 1 oktober 2019 in één bosstrook honden (los) toe te staan. Het ging om de bosstrook lands de Vogelweg, van de Goudplevierweg tot aan het nieuwe fietspad ter hoogte van de Norbert Eliasweg.

Misschien heb je recent langs deze bosstrook de nieuwe borden van Staatsbosbeheer zien staan? Deze kunnen voor verwarring zorgen, want de situatie blijft zoals het was.
Honden zijn welkom in het Kathedralenbos, maar moeten aan de lijn. Vanuit de verkeersveiligheid is afgeraden om hier een hondenlosloopgebied te realiseren, omdat honden of reeën over de weg kunnen schieten. Ook sluit dit beter aan bij het hondenbeleid in de rest van het Kathedralenbos en Eemvallei-Zuid. Helaas is er géén andere mogelijkheid om een hondenlosloopgebied in het Kathedralenbos te creëren.

Gelukkig zijn er andere hondenlosloopgebieden in de omgeving. Het dichtstbijzijnde is het Overvaarbos langs de Leeuwerikweg. Als je daarnaast behoefte hebt aan een groter hondenlosloopgebied, zie dan de hondenfolder. Uiteraard moeten honden in de hondenlosloopgebieden wel onder appel staan.

Vragen kun je mailen naar: almeerderhout@staatsbosbeheer.nl.