Datum: 8 juni 2024
Tijd: 13:00 - 17:00
Locatie: Gebiedskantoor Oosterwold, Burchard de Volderstraat 14

In navolging van de succesvolle voedselhub markt organiseren we op zaterdag 8 juni we in het gebiedskantoor een ‘MatchMarkt stadslandbouw’. Tussen 13 en 17 uur kan je op deze markt terecht met je vragen op het gebied van de uitvoering van stadslandbouw. De invulling van de MatchMarkt is gericht op het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van diensten op het gebied van stadslandbouw zodat ieder initiatief in Oosterwold zijn of haar stadslandbouw vorm kan geven. Ideeën hoe jullie dit kunnen doen zijn uiteraard ook meer dan welkom.

In Oosterwold doen we allemaal aan stadslandbouw. Ieder initiatief vult dit op zijn of haar eigen manier in. Alleen of met de buren, met de kavelwegvereniging of collectief met een ander die de stadslandbouw voor jou of jullie doet. Want er zijn initiatieven die een dermate groot perceel hebben, dat het meer dan een dagtaak zou zijn om zelf de stadslandbouw te doen. Ook voor bedrijven ligt daar een uitdaging, zij hebben immers ook vaak grote percelen terwijl hun business vraagt om een andere focus. Dan kan je dus wel wat hulp gebruiken en die vind je op deze MatchMarkt.

Er zijn genoeg partijen die je graag willen helpen om op kleine of grotere schaal met jou of voor jou je stadslandbouwopgave te doen. Het gebiedsteam faciliteert deze markt, maar matchen doe je zelf. De markt is vrij en zonder aanmelding te bezoeken. Ga langs de aanbieders, leg contacten en maak afspraken. Voor initiatiefnemers en ondernemers die staan te popelen om grond te kopen, te pachten of simpelweg in gebruik over te nemen voor stadslandbouw is het extra belangrijk om langs te komen. De borging van stadslandbouw en voedselproductie zal een voorwaarde zijn om voor een kavel in aanmerking te komen.

OPROEP:

Wil jij je (bedrijf) graag presenteren op deze markt omdat je je mede-Oosterwolders (op weg) wilt helpen met hun Stadslandbouw? Meld je dan uiterlijk 22 mei 2024 aan om een plek te reserveren via stadslandbouwoosterwold@almere.nl.

En verder reserveer vast de datum van 8 juni in je agenda. Het wordt ongetwijfeld een groot succes en voor iedereen is er wat te doen en te beleven. Kom allen want in Oosterwold maken de bewoners en initiatiefnemers de stad.