Datum: 28 november 2023
Tijd: 19:30 - 21:15
Locatie: Gebiedskantoor Oosterwold, Burchard de Volderstraat 14, Almere

Voor omwonenden én andere belangstellenden organiseren we op dinsdag 28 november 2023 tussen 19.30 tot 21.15 uur een informatiemarkt over de iepen aan de Goudplevierweg en de Paradijsvogelweg(pad). Je kunt de inloopavond bezoeken op een moment dat het jou uitkomt. Naast een informatiemarkt zijn er 2 plenaire sessies gepland om 19.45 uur en 20.30 uur. De locatie is het Gebiedskantoor Oosterwold aan de Burchard de Volderstraat 14 in Oosterwold.

De video ‘Uitgestelde onverenigbaarheid’ laat zien wat de oorzaak en gevolgen zijn van de ent-onderstam problematiek bij deze iepen. De bomen zijn vatbaar voor breuk en kunnen omvallen. De plannen voor het vervangen van de iepen en de herplanting van gaten, die zijn ontstaan door omgevallen bomen in de afgelopen decennia, worden momenteel uitgewerkt. De afgelopen periode hebben omwonenden én andere belangstellenden hiervoor ontwerpideeën aangedragen bij Stedelijk beheer van gemeente Almere. Het definitieve besluit over het vervangen van de bomen wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 aan het college ter besluitvorming voorgelegd. 

Op 28 november 2023 presenteren we de eerste ontwerpideeën voor de uiteindelijke inrichting met extra groen, water en biodiversiteit. Ook lichten we de voorstellen voor de planning en fasering toe voor het vervangen van de iepen en wat we met de input van de bewoners hebben gedaan.