Datum: 6 april 2022
Tijd: 19:30 - 21:00
Locatie: Stadhuis Almere, Zaal Stad

Landbouwbedrijf ERF is in samenwerking met Stichting Hemus als pachter verantwoordelijk voor het beheer en exploitatie van de gronden van de Stichtse Lijn. Hiervoor hebben ERF en Hemus in overleg met de RVB een plan opgesteld waarbij het doel is om op innovatieve wijze de landbouw te verduurzamen en biodiversiteit te stimuleren. Uitgangspunt is biologische landbouw.

De Stichtse lijn bestaat uit 5 deeltrajecten en op drie van die trajecten willen we strokenteelt en agroforestry toepassen. Deels hebben we hier ervaring mee en deels is dat nieuw voor ons. Een belangrijke doelstelling van zowel ERF als Hemus is dat we leren door doen en onze ervaringen graag delen met boeren, burgers en beleidsmakers. Op de overige 2 trajecten is er ruimte om met de bewoners te kijken of we een vorm van community supported agriculture kunnen realiseren.

tractor ERF Stichtselijn 1

In samenwerking met de gebiedsorganisatie Oosterwold organiseren we een avond voor alle bewoners van Oosterwold. Op deze avond willen we je leren kennen en ons plan presenteren. Graag horen we je ideeën en kunnen we gezamenlijk kijken wat er wel en niet mogelijk is.

We zien je graag op 6 april 2022 van 19.30 tot 21.00 uur in het Stadhuis van Almere, zaal Stad (D2). De inloop is vanaf 19.15 uur. We halen je op in de centrale hal. 

Hartelijke groet,

Roy Michielsen (ERF BV) en Rosemarie Slobbe (Stichting Hemus)

Roy Michielsen