Heb je een (dreigend) conflict met je buren en kom je er niet uit? Vraag dan een gratis bemiddelingsgesprek aan. Buurtbemiddeling Almere is onpartijdig en biedt begeleiding bij het oplossen van een (dreigend) conflict met de buren. De vrijwillige bemiddelaars zijn getraind en worden professioneel begeleid. Zij bieden een luisterend oor en begeleiden het gesprek tussen beide buren. Zij helpen beide partijen om samen tot afspraken te komen, zodat beiden tevreden zijn. Meer informatie over de begeleiding van Buurtbemiddeling Almere bij het oplossen van conflicten lees je hier [Link].

Samen een oplossing zoeken tijdens een bemiddelingsgesprek

Na melding bij de coördinator komen twee vrijwillige bemiddelaars bij je thuis om jouw kant van het verhaal te horen. Zo snel mogelijk daarna bellen zij aan bij de buren om te vragen of zij bereid zijn samen met jou naar een oplossing te zoeken. Als de buren hiervoor openstaan, ontmoeten jullie elkaar op een later tijdstip op ‘neutraal’ terrein – meestal een buurtcentrum – om met elkaar een gezamenlijke oplossing te bedenken. De bemiddelaars leiden dit gesprek op een neutrale manier. Zij kiezen nooit partij. 

Evaluatie

Een paar weken na het gesprek bellen de bemiddelaars zowel jou als de buren om te vragen hoe de situatie nu is. Als daar behoefte aan is, kan er nog een eindgesprek worden gevoerd. 

Privacy

Buurtbemiddeling Almere vindt jouw privacy belangrijk. Zij werken volgens de richtlijnen van het CCV, de landelijke organisatie voor Buurtbemiddeling (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). 

Contact

Met al je vragen kun je terecht bij de coördinator Buurtbemiddeling via buurtbemiddeling@deschoor.nl of telefonisch op 036-5278500. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur. Je kunt ook contact opnemen via het contactformulier op www.buurtbemiddelingalmere.nl.