Basisschool De Verbeelding vierde op 1 februari jl. de opening van het definitieve pand aan de Burchard de Volderstraat 19 in Oosterwold. Roelie Bosch, wethouder onderwijs, en Nico de Haas, bestuurder Stichting Prisma, openden officieel het nieuwe gebouw van deze ecologische school. Alle betrokkenen bij de bouw van dit pand waren aanwezig. Op 16 januari jl. is de opening uitgebreid met de kinderen gevierd. 

Over basisschool De Verbeelding

Net zoals bij de basisschool De Verwondering in Nobelhorst biedt Prisma ecologisch onderwijs. Het ecologische gedachtegoed van beide scholen is terug te zien in het gebouw, in het gebruik van materialen en bijvoorbeeld door het zelf energie opwekken met zonnepanelen.  ‘Verbeelding is belangrijker dan kennis. Want kennis is beperkt, terwijl verbeelding de hele wereld omvat. Dit is onze missie, onze basis’. Hiermee kunnen we uiting geven aan datgene waar Stichting Prisma voor staat: dat alle kinderen later zinvol en optimaal functioneren in een maatschappij die voortdurend verandert. Goed onderwijs is ons uitgangspunt, het beste onderwijs voor de kinderen ons doel.’ Bent u nieuwsgierig naar het gebouw? Bekijk dan dit filmpje: De Verbeelding -digitale rondleiding on Vimeo 

Ecologisch onderwijs

Kinderen zijn de toekomst. De Verbeelding helpt de kinderen met de voorbereiding op de toekomst en biedt ecologisch onderwijs. Deze vorm van onderwijs gaat verder dan goed leren lezen, schrijven en rekenen. De Verbeelding kijkt ook vanuit het begrip duurzaamheid naar de toekomst van de kind(eren). Dit doen zij door dit te integreren in ons lesaanbod en ons handelen. Door verbinding en het voorleven wordt duurzaamheid zo op een natuurlijke manier onderdeel van het leven van kinderen.