Wegwerkzaamheden rondom Oosterwold

1 maart 2018

Op de wegen rondom Oosterwold wordt flink gewerkt. Naast de werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de A6 werkt Provincie Flevoland aan de Waterlandseweg. Deze werkzaamheden liggen op schema voor afronding eind april 2018. In september en oktober van dit jaar pakt Provincie Flevoland de Vogelweg aan. Ook Rijkswaterstaat is druk bezig rondom Oosterwold.

Hieronder meer informatie: 
Vogelweg Provincie Flevoland gaat groot onderhoud uitvoeren aan de Vogelweg. Dit houdt in dat de weg verbreed wordt en van nieuw asfalt wordt voorzien. Tegelijkertijd worden in opdracht van Rijkswaterstaat middengeleiders aangebracht bij de op- en afrit van de A27. Dit wordt gedaan in het kader van het programma ‘Meer Veilig 3’. Binnen dit programma worden verkeersveiligheidsmaatregelen genomen die het aantal ongevallen op een locatie moeten verlagen.  

De werkzaamheden vinden plaats op het traject tussen de kruising met de Waterlandseweg en de kruising met de A27. Het is de bedoeling om het werk in twee fases op te knippen: Waterlandseweg-Tureluurweg en Tureluurweg-A27. Op deze manier houden we Oosterwold zo goed mogelijk bereikbaar. De exacte planning en fasering van de werkzaamheden is op het moment van schrijven nog niet bekend. Zodra hierover meer bekend is, zullen wij je hierover informeren via deze nieuwbrief.  

Inloopavond groot onderhoud Vogelweg
Op donderdag 8 maart 2018 wordt een inloopavond gehouden voor inwoners van Oosterwold, Nobelhorst en Vogelhorst. Tijdens deze avond zijn medewerkers van de provincie Flevoland aanwezig om vragen over de wegwerkzaamheden te beantwoorden. Je bent welkom tussen 19.00 en 21.00 uur bij Golfclub Almeerderhout, Watersnipweg 19-21,1341 AA Almere. Watersnipweg Vanaf 26 februari tot 2 maart 2018 is de Watersnipweg, ter hoogte van het viaduct over de A6 in beide richtingen afgesloten. Aannemer Parkway6 gaat de zijkanten van het wegdek onder het viaduct slopen. Automobilisten worden omgeleid via de Tussenring. Fietsers kunnen gebruiken maken van de Weteringweg, aan de overzijde van het water (Hoge Vaart). De omleiding staat ter plaatse met gele borden aangegeven.   

Fietspad Kolibripad
Vanaf maandag 5 maart tot en met eind mei 2018 is het fietspad Kolibripad in beide richtingen afgesloten omdat het viaduct aan de Kolibriweg verder wordt afgebouwd . Fietsers kunnen gebruik maken van het Ibispad. De omleiding wordt ter plaatse aangegeven met gele bebording.

werkzaamheden rondom OW