Almeerse Weelde verbindt natuurliefhebbers, boeren en voedselproducenten

Almeerse Weelde maakt zich al jaren sterk voor verbinding tussen de inwoners van Almere, de boeren, en voedselproducenten die op ambachtelijke wijze producten uit het Almeerse landschap maken. Ze doen dit door middel van samen wildplukken, samen jam koken, een fruitruilprogramma, workshops, activiteiten voor scholen, deelname aan Almeerse festiviteiten zoals het Groentesoepfestival, het Oogstfeest op de Stadsboerderij, Oosterwold Ontkiemt, Kerstmarkten etc.

Met de komst van Oosterwolders, zien ze een mooie kans voor samenwerking: denk aan kennis uitwisselen, samen activiteiten organiseren, samen grondstoffen inkopen en apparatuur delen. Op dit moment heeft Almeerse Weelde, naast voorgenoemde zaken, concreet het volgende te bieden:

  • Deelname aan de wildplukgroep en jamsessies
  • Gebruik maken van onze weckpan of notenpelmachine
  • Jam en sap laten maken van je eigen fruit, met eigen etiket (tegen vergoeding)
  • Overschotten fruit verwerken en zo nodig plukken.

Almeerse Weelde werkt het liefst met gesloten beurs. Een tegenprestatie is immers veel leuker dan een financiële transactie. Een concreet voorbeeld is het Fruitruilprogramma: breng 5 kilo grootfruit of 2 kilo kleinfruit (bessen, aardbeien) naar de Almeerse Weelde kraam op de Boerenmarkt, en ontvang gratis een pot jam.

Produceer je zelf producten uit het Almeerse landschap? Dan is er de mogelijkheid om deelnemer te worden. Dat stelt je in de gelegenheid de merknaam en het logo te gebruiken. Ze gaan daarover graag met je in gesprek. Wil je zelf Almeerse Weelde producten verkopen? Ook daarvoor zijn natuurlijk mogelijkheden.

Zoals je ziet, zijn er vele kansen voor samenwerking. Is je interesse gewekt? Stuur gerust even een mail naar info@almeerseweelde.nl. Of kijk eens op de vernieuwde website www.almeerseweelde.nl, Instagram of Facebook.