Sinds 1 april 2019 werkt provincie Flevoland aan de Vogelweg. Door de toegenomen verkeerstroom en groeiende woonwijken Almere Hout en Oosterwold was de Vogelweg toe aan een opknapbeurt. De weg is veiliger gemaakt door twee rotondes aan te leggen en de snelheid is verlaagd naar 60 kilometer per uur.

Wethouder Maaike Veeningen en gedeputeerde Jan de Reus onthullen verlaagde snelheid naar 60 kilometer per uur

Vrijdag 28 juni 2019 nodigden provincie Flevoland, gemeente Almere en aannemer Gebr. van der Lee alle buren uit voor een open dag. Zo’n 150 geïnteresseerde buurtbewoners kwamen een kijkje nemen. Men kon vragen stellen over de werkzaamheden en materieel bekijken. Voor kinderen waren er verschillende activiteiten georganiseerd. Zij konden op de fiets, skelter, skates of met paard en wagen een rondje over de rotonde. Ook mocht de nieuwe weg van stoepkrijttekeningen worden voorzien en konden kinderen als een stoere bouwvakker op de foto.

Gedeputeerde Jan de Reus van provincie Flevoland: “Door de aanleg van de woonwijken Oosterwold en Almere Hout is het karakter van het gebied en het gebruik van de Vogelweg de laatste jaren drastisch veranderd. De aanleg van twee rotondes en verlaging van de snelheid passen beter bij de huidige situatie.”

Ook wethouder Maaike Veeningen van gemeente Almere toonde zich zeer tevreden met de nieuwe Vogelweg en kondigde gelijk een nieuwtje aan: “Na overdracht van de weg later dit jaar van de provincie naar de gemeente, wordt de Vogelweg ter hoogte van de woonwijken omgedoopt tot Vogeldreef.”

Laatste fase
Fase 3 van de werkzaamheden is met deze open dag afgesloten. Maandag 1 juli 2019 is de vierde en laatste fase ingegaan. Tijdens fase vier wordt gewerkt tussen de Waterlandseweg en Leeuwerikweg. Als alles volgens planning verloopt, is het project op vrijdag 19 juli 2019 gereed. Daarna draagt de provincie de weg over aan gemeente Almere.