Al bijna 500 bezoekers hebben hun gratis ticket al gereserveerd. Wil jij er ook bij zijn? Bestel hier jouw ticket!  

De voorbereidingen zijn in volle gang en het programma is dan ook bijna definitief. Het is een indrukwekkend palet aan activiteiten  op het gebied van ontwerp, aanleg, onderhoud, oogst, verwerking en vermarkting geworden.

Tevens presenteren een aantal echte Oosterwold-initiatieven zich in een kraam, tijdens een workshop of demonstratie.

Pluk hét moment en laat u uitgebreid informeren en ontmoet uw “wijk”bewoners.

Over het evenement
Zaterdag 23 juni 2018 is het eerste ‘Ontmoetingsplein over stadslandbouw’ op het erf van Boerderij Vliervelden aan de Goudplevierweg. Een inspirerend en groeizaam event over boeren in Oosterwold. Over zelf zaaien, kweken, telen, eten en het afzetten van voedsel. Want Oosterwold ontkiemt. Bloeit en groeit met minimaal 50% stadslandbouw. Daardoor blijft het gebied open en ruim en neemt de eetbaarheid ervan toe.

Het Stadslandbouwplein biedt demonstraties, workshops en tal van voorbeelden uit de praktijk. Over het aanleggen van een moestuin, hoe je fruitbomen plant of een wijngaard start. Hoe je paddenstoelen kweekt, compost maakt, bemest, bijen, kippen of kleinvee houdt. En hoe je je eigen producten produceert. Zoals cider of wijn, bier, jam, honing, vlierbessensap en nog veel meer. En wat is bijvoorbeeld een voedselbos of de betekenis van permacultuur. Tijdens het event komt het allemaal voor het voetlicht. Naast tal van activiteiten ook alle gelegenheid voor drinken en proeven – soms tegen geringe betaling.

ontkiemt