Provincie Flevoland start komend voorjaar met het aanbrengen van de fundering voor de fiets- en voetgangersbrug over de verdubbelde Waterlandseweg (N305) en de Hoge Vaart in Almere. De brug komt ter hoogte van landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant.

In 2019 zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart. De werkzaamheden betreffen het ontwerp en de uitvoering van de brug. Op dit moment ligt buiten de voorbelasting en is het wachten tot de juiste zetting van de ondergrond is bereikt. In de werkplaats wordt gewerkt aan de brugonderdelen. Doordat een aantal ontwerpzaken meer tijd nodig hadden, is de start van de uitvoering buiten met enkele maanden uitgesteld tot het voorjaar.

De aanleg van de fiets- en voetgangersbrug zorgt ervoor dat buspassagiers die uitstappen bij de bushalte Stichtsekant veilig kunnen oversteken, terwijl het verkeer over de Waterlandseweg gewoon kan doorrijden. De verbinding vergroot het fietspadennetwerk. Bovendien biedt het wandelaars een nieuwe route langs de bijzondere plekken in de buurt.

Flevoland.nl/N305 Waterlandseweg fietsbrug

Bij vragen neem contact op met Provincie Flevoland: Fietsbrugwaterlandseweg@flevoland.nl, 0320 – 265 566 of
Reimert Bouw en Infrastructuur: fietsbrugwaterlandseweg@reimert-almere.nl, 06-20524337.