Startdatum: 25 maart 2022
Einddatum: 27 maart 2022
Gehele dag evenement

Geen dak, geen zuilen, geen muren
Meer vuur, meer licht, meer verbinding

M. presenteert: De Groene Kathedraal VerwarMt

Binnenkort opent M. in Almere. M. is geen museum, althans, nog niet. Het is het begin van een nieuw icoon voor Almere en Flevoland: een toekomstig (inter)nationaal aantrekkelijk museum voor immersieve kunst en landschapskunst. M. trapt van vrijdag 25 maart t/m zondag 27 maart af met drie dagen van warmte, theater, muziek, ontmoeting, debat en inspiratie in dé culturele ‘hot’spot van Almere Oosterwold.

Bekijk de website JijbentM.art voor meer informatie over het programma en tickets. Hier alvast een voorproefje:

Collectief Walden speelt Warmte

Al sinds de mens het grootste deel van haar lichaamshaar verloor, zoeken we naar warmte als oplossing voor onze kou. Maar wat als de oplossing het nieuwe probleem wordt? Wat als de warmte die we zo begeren, broeiend verstikkend wordt? Warmte is een interdisciplinair locatiekunstwerk waar je nog even van na zult gloeien.

Walden speelt op vrijdag om 18.00 uur en zaterdag en zondag om 12.30 uur en 18.00 uur. De voorstelling is inclusief veganistische lunch of diner.

Buurtborrel Uniek Leven

Vrijdag kun je na afloop van Warmte van Collectief Walden Uniek Leven de avond even laten bezinken, elkaar ontmoeten en genieten van een buurtborrel. Die begint om 19.00 uur. Je bent natuurlijk ook welkom zonder dat je Warmte hebt bezocht.

Leer Kathedraaldenken met Gouden Haas

Voor wie droomt over een andere toekomst is Oosterwold een inspirerende plek om te bouwen. Niet alleen voor jezelf maar voor generaties die na je komen. Hoe kunnen we Kathedraalbouwers van de toekomst worden? Daag jezelf uit in deze culturele oefening in toekomstdenken. Dat kan op zaterdag en zondag om 14.00 uur.

Bos- en valleiwandeling met stadsboswachter Kim Buisman

De stadsboswachter neemt je zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur mee langs de oeroude oevers van de Eemvallei naar het piepjonge polderbos. Op het kronkelpad volgen we de rivierbedding uit het verleden. Tussen de huidige pioniers kijken we vooruit naar het stadsbos van de toekomst. Hoe vormen mens en natuur samen het landschap?

Zondagochtendconcert Green Fantasies – Jolle Roelofs

Jolle Roelofs componeert, speelt en produceert muziek en maakt muziektheatervoorstellingen, installaties en multimediale performances. Speciaal voor De Groene Kathedraal verwarmt maakt Jolle een muzikale performance gebruikmakend van elektronica en live instrumenten. Laat je zondagochtend om 10.00 uur onderdompelen in de instrumentale fantasie van natuur en muziek.

Trio BOEZEM speelt buiten

Twee violen en één contrabas: dit verse Oosterwoldse trio bestaande uit Huub van de Velde (contrabas), Noortje Braat (viool/zang) en Claudia Valenzuela (viool), brengt muziek in de Groene Kathedraal. Van Bach tot Piazzolla tussen de hoge populieren. Een speciale luister-warming-up door Marzièh Reyhani maakt dit optreden tot een extra bijzondere ervaring!

Jij bent M.

M. is voor iedereen en van iedereen. Zelfs het logo van M. is altijd anders en wordt door het publiek gemaakt. Onder de noemer ‘Jij bent M.” daagt M. haar publiek uit om zelf een eigen M. te maken. Zo wordt gezamenlijk een online collectie ‘M-en’ opgebouwd die wordt ingezet in de promotie van M. Iedereen kan een eigen m maken op de site jijbentm.art.

Voor De Groene Kathedraal VerwarMt werkt M. samen met Land Art Flevoland

Groene kathedraal bezoekers M logo