Datum: 14 november 2023
Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Gebiedskantoor Oosterwold, Burchard de Volderstraat 14, Almere

De iepen aan de Goudplevierweg en de Paradijsvogelweg hebben last van zwakke verbindingen tussen stam en wortels. De bomen zijn hierdoor vatbaar voor breuk en kunnen omvallen. Ze kunnen gevaarlijke situaties opleveren voor verkeer, omwonenden en hun eigendommen. Voor de iepen komen nieuwe bomen in de plaats. Daarnaast voegen we aan de andere kant van waar de bomen nu staan extra groen, water en biodiversiteit toe. Ook wordt de herplanting van gaten, die in de afgelopen decennia zijn ontstaan door omgevallen bomen, in de dubbele Iepenrijen meegenomen. De plannen worden momenteel uitgewerkt.

Graag bieden we gelegenheid aan omwonenden én andere belangstellenden om in gesprek te gaan met Stedelijk beheer van gemeente Almere. We organiseren op 3 dinsdagen Ateliers over de planvorming. In 15-minuten gesprekken kun je jouw feedback geven op de eerste ontwerpideeën voor de uiteindelijke inrichting en beplanting, de planning en fasering.

Aanmelden is op afspraak

Wil je ook graag jouw input leveren op de eerste plannen? Meld je dan aan via: ateliers iepen in Oosterwold. Jouw ideeën leggen we vast en worden waar mogelijk gebruikt in de planvorming.