Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oosterwold Experience: Over duurzaam wonen én leven – UITGESTELD

8 mei 2020 | 10:00 - 16:30

De Oosterwold Experience op 8 mei wordt verschoven naar een latere datum. 

In Oosterwold geven initiatiefnemers hun eigen invulling aan een levensstijl waarin duurzaam wonen én leven met elkaar verbonden zijn. Welke keuzes maken de initiatiefnemers?
Gaan duurzaam wonen & leven hier hand in hand met ‘duurzaam en zelfvoorzienend’, één van de zes ambities voor het gebied? Hoe bepalend is daarbij de oorspronkelijke opzet van de wijk, een concept van bureau MVDRV?

De Oosterwold Experience biedt een gevarieerd programma waarbij de deelnemers zelf op onderzoek uit kunnen gaan. Naast een bezoek aan de tentoonstelling Hoogtij(d), zijn er presentaties, paneldiscussies en een excursie naar het gebied. Heb je vrienden of kennissen die nadenken over zelfbouwen en wat wel of niet bij hen past? Attendeer ze dan op de Oosterwold Experience.

Programma Oosterwold Experience
Het programma start met een bezoek aan de tentoonstelling Hoogtij(d) van Kadir van Lohuizen in de Kunstlinie (KAF). De tentoonstelling brengt het stijgende waterpeil over de hele wereld en de gevolgen hiervan in beeld. De foto’s en films geven een kraakhelder beeld van de klimaatcrisis en de noodzaak om in actie te komen.

Hierna volgt een interessant lezingenprogramma met sprekers als gebiedsregisseur Werner Brouwer, bewoners, ondernemers en ontwikkelaars. Zij gaan in op de spelregels, vertellen over hun ervaringen en hoe zij omgaan met de bijzondere ‘doe-het-zelf’-vorm van gebiedsontwikkeling.

In de middag ga je op excursie per touringcar naar Oosterwold. Het programma wordt afgesloten met interviews met Ivan Nio over de eerste resultaten van het onderzoek naar Oosterwold als ‘(sociaal) duurzame samenleving’ én met architect Winy Maas van MVDRV.

Aanmelden
Ben je nieuwsgierig, of weet je vrienden of kennissen die nadenken over zelf bouwen en wat wel of niet bij hen past? Attendeer ze dan op de Oosterwold Experience. Deze biedt een goede gelegenheid om kennis te nemen van wat anderen al hebben ervaren en te leren van hen die ‘en route’ zijn in Oosterwold.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van tickets op: www.kaf.nl/oosterwoldexperience

Het aantal deelnemers is 50 personen. Wees er dus snel bij!

KUNSTLINIE ALMERE FLEVOLAND (KAF)
ESPLANADE 10, 1315 TA, ALMERE-STAD
TIJD: 10.00-16.30 UUR
DATUM: VR 8 MEI 2020
KOSTEN: € 25,00 P.P. (EXCL. LUNCH)
OPTIE LUNCH: € 6,60

Foto: Tentoonstelling Hoogtij(d) van Kadir van Lohuizen in de Kunstlinie (KAF).
@ Kadir van Lohuizen, NOOR Images

Gegevens

Datum:
8 mei 2020
Tijd:
10:00 - 16:30
Bekijk de site van Evenement

Locatie

KAF
Esplanade 10
Almere, 1315TH

Organisator

KAF