Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online bijeenkomst n.a.v. enquete stadslandbouw

6 oktober 2020 | 20:00 - 21:00

In mei 2020 vroegen wij (toekomstige) Oosterwolders mee te doen aan een enquête over stadslandbouw. De resultaten zijn verwerkt. Het is nu tijd om deze te delen met de Oosterwolders.

De enquête is door 140 personen ingevuld. Deze respondenten geven aan dat ze in meerderheid achter stadslandbouw in Oosterwold staan, er iets mee (willen) doen, maar ‘hoe’ verschilt. Globaal lijken er zich drie groepen af te tekenen. Er is een groep die zich niet per se commercieel met stadslandbouw wil bezig houden. Het delen van de oogst met de omgeving vinden ze belangrijk. Een andere groep heeft juist wel commerciële aspiraties. Dan is er nog een derde groep die stadslandbouw ziet als opgelegd tijdverdrijf.

Bijeenkomst op 6 oktober
Ben je nieuwsgierig geworden, en wil je meer weten? Dan nodigen de onderzoekers, Jan Eelco Jansma, Arjan Dekking en Ardjan Vermue van Wageningen University and Research en Koen van der Gaast van Aeres Hogeschool Almere, je uit voor een online bijeenkomst op 6 oktober 2020. Na een korte presentatie van de resultaten worden de bewoners uitgenodigd te reflecteren op de resultaten en onze observaties. Vervolgens vragen we de deelnemers hun visie te geven op de toekomst van stadslandbouw in Oosterwold. Aan het eind van de bijeenkomst hopen we gezamenlijk een actieagenda te kunnen opstellen met mogelijk vervolg bijeenkomsten in het verschiet.

Datum en tijdstip: Dinsdagavond 6 oktober 20:00 – 21:00 uur.
Locatie: Alleen digitaal via ZOOM (na aanmelding via dit formulier krijgt je t.z.t. een zoom-link toegestuurd).

Meld je hier vóór 2 oktober aan via Meet up Korte Keten Oosterwold.

Voor meer informatie, stuur een email naar: k.van.der.gaast@aeres.nl of janeelco.jansma@wur.nl.

Gegevens

Datum:
6 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 21:00

Locatie

Online webinar

Organisator

WUR en Aeres
E-mail:
janeelco.jansma@wur.nl