Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het stadslandbouwplein ‘Oosterwold Ontkiemt’ komt er weer aan!

20 juni | 13:00 - 17:00

Van Oosterwolders – dóór Oosterwolders – vóór Oosterwolders

Zaterdag 20 juni 2020 van 13.00 tot 17.00 uur is voor de 3e keer het Stadslandbouwplein ‘Oosterwold Ontkiemt’ op het erf van boerderij Vliervelden aan de Goudplevierweg/ hoek Goethelaan. Dit keer is de organisatie in handen van de Oosterwolders zelf! Het Stadslandbouwplein gaat over boeren in Oosterwold. Over zelf zaaien, kweken, telen, eten en het afzetten van voedsel. Naast een markt en interessante workshops zijn er vele activiteiten. Zet 20 juni 2020 alvast in je agenda!

Het stadslandbouwplein ‘Oosterwold Ontkiemt’
Bezoekers kunnen zaterdag 20 juni 2020 van 13.00 tot 17.00 uur actief aan de slag met een gevarieerd programma vol workshops en activiteiten voor jong en oud. Op de inspiratiemarkt hoor je over het aanleggen van een moestuin, of het planten van fruitbomen. Hoe je paddenstoelen kweekt, compost maakt, bemest, bijen, kippen of kleinvee houdt. En hoe je je eigen producten produceert. Zoals cider of wijn, bier, jam, honing, vlierbessensap en nog veel meer. En wat is bijvoorbeeld een voedselbos of de betekenis van permacultuur? Oosterwold Ontkiemt biedt de gelegenheid om kennis te delen, contacten te leggen en je activiteit bekend te maken.

De website oosterwoldontkiemt.nl wordt binnenkort gevuld met het laatste nieuws, informatie voor deelnemers en bezoekers, en het programma.

Deelnemen – hoe werkt het?
Heb je een bedrijf op het gebied van stadslandbouw, wil je deelnemen met een kraam en jouw producten verkopen? Of heb je interessante informatie of kennis te delen en wil je bijvoorbeeld een workshop geven? Dat kan! Stuur een berichtje naar info@oosterwoldontkiemt.nl met daarin een korte omschrijving van wat je van plan bent en wat voor bedrijf of organisatie je hebt. Vergeet niet je bedrijfsnaam en URL te vermelden. Je ontvangt dan een deelnameformulier met meer informatie. Alle deelnemers met een standplaats worden vermeld op de website oosterwoldontkiemt.nl. met een korte omschrijving van de dienstverlening, eventueel met een logo of foto, en uiteraard met je contactgegevens.

Vrijwilligers gezocht
Wil je je graag inzetten voor onze groene wijk en vind je verbinding belangrijk? Je kunt je aanmelden als vrijwilliger voor diverse taken, bijvoorbeeld op- en afbouw, parkeer-begeleiding of toezichthouden op de veiligheid van bezoekers en hun kinderen.

Ben je in het bezit van een geldig EHBO-diploma? Meld je aan! Dan zouden we je graag koppelen aan het EHBO-team onder leiding van Barbara Wendt.

We zoeken ook mensen die het leuk vinden om zich met kinderactiviteiten bezig te houden.
Voor de organisatie op korte termijn kunnen we ook nog wel wat hulp gebruiken. Kun jij overtuigend schrijven? Wil je ons helpen met sponsorwerving?
Stuur een kort bericht met je voorkeur zodat we contact met je kunnen opnemen naar An van Elst van Oogsterwold, info@oosterwoldontkiemt.nl.

Gegevens

Datum:
20 juni
Tijd:
13:00 - 17:00
Website:
https://www.oosterwoldontkiemt.nl/

Organisator

Oogsterwold
E-mail:
info@oogsterwold.nl